lunes, 1 de abril de 2013

Fortificacions de l'Algars (Terra Alta)


El passat divendres, Alfons Tejero i Jordi Solé amb la magnífic guia de l'Associació Lo Riu, Oriol Miro, van dur a terme una visita a les fortificacions de l'Algars a la Terra Alta. 

Aquestes fortificacions van ser construïdes per la Generalitat de Catalunya a l'altura del riu Algars, que divideix Catalunya de l'Aragó a banda i banda de les seves ribes, amb l'intenció de poder frenar un possible avenç de les tropes nacionals en cas de caiguda del front d'Aragó. És va iniciar la seva construcció ja al 1936. 

La seva vida bèl·lica no va ser determinant durant la Guerra Civil, ja que a la caiguda del front d'Aragó, finals del 1937 principis del 1938, no va ser utilitzada per les tropes republicanes per manca de coneixement de les mateixes, ja que era una construcció de la Generalitat de Catalunya, en secret. 

L'únic moment on van poder lluir una mica en l’àmbit militar, va ser durant la Batalla de l'Ebre. On les tropes republicanes van poder complir, molt parcialment, un dels seus objectius, ocupar la línia fortificada de l'Algars. Van ser les posicions situades als voltats de la població de la Pobla de Massaluca. I on es va dur a terme enfrontaments amb les tropes nacionals per mantenir aquestes posicions arravatades anteriorment als nacionals en l’ofensiva dut-ha a terme el 25 de juliol del 1938.

Properament tindreu a disposició en la secció d' "Altres" d'aquets Blog més imatges de les fortificacions de la línea de l'Algars. 

De moment, us deixem amb les fotos de rigor de la visita amb els tres participants de la mateixa. 






No hay comentarios:

Publicar un comentario